top of page

Yksityistalo

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä sijaitsevan omakotitalon suunnittelun lähtökohtana on ollut toteuttaa alueelle soveltuva villa-tyyppinen moderni kokonaisuus, joka sopeutuu ympäröivään rakennuskantaan ja historialliseen miljööseensä. Alueen kaavan mukaan uuden rakennuskannan tulee olla alisteinen alueella sijaitsevalle rakennushistoriallisesti arvokkaalle huvilarakennukselle. 

Rakennuksen arkkitehtuurin lähtökohtana on kansallisromantiikan leikkisyys ja toisaalta aikakaudelle tyypilliset rakennustavat: massiivipuurakentaminen, luonnonmateriaalit ja painovoimainen ilmanvaihto. Rakennukset ovat clt-rakenteisia ja ilmanvaihto toteutetaan puhallintehosteisella painovoimaisella ilmanvaihdolla. Luonnonmateriaalipaletti jatkuu sisätiloissa, jossa on osittain savirapattuja ja

-maalattuja seiniä, puuikkunat sekä puusepän tekemiä puuhuonekaluja.

 

Päärakennus on suorakaiteen muotoinen, kaksikerroksinen ja mansardikattoinen. Alakerrassa sijaitsee eteis- ja kodinhoitotilat, sekä yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat, kun taas yläkerrassa sijaitsee makuuhuoneet ja peseytymistilat. Rakennusmassaa on alakerrassa laajennettu kahdella verannalla. Alakerran julkisivut ovat pellavaöljymaalilla vaaleaksi maalattua pystylaudoitusta ja yläkerran mansardikatto kattolyhtyineen on sinkittyä peltiä, kuten vanhojen perinteisten huviloidenkin katot ovat. 

Päärakennuksen viereinen saunarakennus on puujulkisivultaan punainen viitaten alueella sijaitseviin muihin pieniin piharakennuksiin.

 

230 m² + 16 m²

Kauniainen

2022

Työryhmä: Jenni Hölttä, Julia Hertell, Johana Brummer ja Jenny Jolkkonen

​Valokuvat: Marc Goodwin / Archmospheres

© 2024 Mer Arkkitehdit Oy
bottom of page