top of page

Yksityistalo

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä sijaitsevan omakotitalon suunnittelun lähtökohtana on ollut toteuttaa alueelle soveltuva villa-tyyppinen moderni kokonaisuus, joka sopeutuu ympäröivään rakennuskantaan ja historialliseen miljööseensä. Alueen kaavan mukaan uuden rakennuskannan tulee olla alisteinen alueella sijaitsevalle rakennushistoriallisesti arvokkaalle huvilarakennukselle. 

Rakennuksen arkkitehtuurin lähtökohtana on kansallisromantiikan leikkisyys ja toisaalta aikakaudelle tyypilliset rakennustavat: massiivipuurakentaminen, luonnonmateriaalit ja painovoimainen ilmanvaihto. Rakennukset ovat clt-rakenteisia ja ilmanvaihto toteutetaan puhallintehosteisella painovoimaisella ilmanvaihdolla. Luonnonmateriaalipaletti jatkuu sisätiloissa, jossa on savirapatut seinät ja puusepän tekemät puuhuonekalut.

 

Päärakennus on suorakaiteen muotoinen, kaksikerroksinen ja mansardikattoinen. Alakerrassa sijaitsee eteis- ja kodinhoitotilat, sekä yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat, kun taas yläkerrassa sijaitsee makuuhuoneet ja peseytymistilat. Rakennusmassaa on alakerrassa laajennettu kahdella verannalla, joista toinen on puolilämmin. Alakerran julkisivut ovat vaaleaksi maalattua pystylaudoitusta ja yläkerran mansardikatto kattolyhtyineen on sinkittyä peltiä. 

Päärakennuksen viereinen saunarakennus on puujulkisivultaan punainen viitaten alueella sijaitseviin muihin pieniin piharakennuksiin.

 

230m2 + 16m2

Pääkaupunkiseutu

2022

valokuvat: archmospheres.com

© 2022 Mer Arkkitehdit Oy
bottom of page