top of page

Villa H

 

Rakennuspaikka on poikkeuksellisen kaunis metsäinen kangas meren äärellä. Rannan tuntumassa sijainnut huonokuntoinen asuinrakennus on purettu, mutta suojeltu talousrakennus 1920-luvulta ja alempana rinteessä sijaitseva venevaja tuovat luonnonkauniille tontille historiallista kerrostumaa. 

 

Uusi rakennus on julkisivuiltaan yksiaineinen ja selkeästi moderni, mutta muodostaa vanhojen olemassa olevien rakennusten kanssa yhtenäisen pihapiirin ja puhuu niiden kanssa samaa kieltä. Rinteeseen uppoavan ja ympäristöönsä todellista kokoaan pienempänä maastoutuvan "kivenmurikan" kulmiin on leikattu koloukset, joilla on saatu kutsuva sisäänkäynti kotiintulon suuntaan ja suurempi oleskeluterassi länteen ilta-aurinkoon. Oleskelutilaan on kehystetty huikea näkymä pohjoiseen merelle.

 

Rakennus nousee suoraan rinteestä ja sen ympärillä rinne ja ranta säilytetään mahdollisimman luonnonmukaisina, olemassa olevat puut suojataan ja jätetään mahdollisuuksien mukaan rakennuksen ympärille luomaan sekä näkö- että auringonsuojaa.

 

125 m² + 50 m²

Helsinki

2017

Työryhmä: Paula Leiwo, Jenni Hölttä, Julia Hertell ja Heini Saari

Valokuvat: Tiia Ettala

© 2024 Mer Arkkitehdit Oy
bottom of page